De campagne begon al vroeg.
Opvallend afwezig was VVD-lijstaanvoerder Dijkstal.
Ook klonk de leus Melkert moordenaar.Aan het eind van de campagne nam de aandacht voor Fortuyn nog toe.Bijna overal werd het CDA de grootste partij.De vertegenwoordiging hield vast aan de verkiezingsdatum van 15 mei, omdat dit in de geest van Fortuyn zou zijn.Buiten de kerk stonden duizenden mensen.Een aangeslagen minister-president Kok riep op tot kalmte.De dader probeerde te ontvluchten, maar werd binnen enkele minuten gearresteerd.Na enige dagen klonken er meer stemmen om prive ontvangst kalmthout de verkiezingscampagne te heropenen.Tweede-Kamerverkiezingen: nederland bordeel de issues, zorg, onderwijs en veiligheid kondigden zich al eind 2001 aan als themas voor de kamerverkiezingen.
Er werd met stenen gegooid en in de parkeergarage van de Tweede Kamer werd een auto in brand gestoken.
De partijen reageerden hierop uiteenlopend: de PvdA wilde lastenverlichtingen schrappen, de VVD op overheidsuitgaven bezuinigen.
In de verkiezingscampagne werd op grotere schaal dan voorheen gebruik gemaakt van televisiereclame, zowel via de publieke omroep (de ster) als via commerciële omroepen.
Op 4 april maakte de Kiesraad bekend dat negen nieuwe partijen aan de voorwaarden voor deelname (een borgsom van.250 euro en dertig ondersteuningsverklaringen per kieskring) hadden voldaan.
Zowel CDA-leider Balkenende als Fortuyn maakten volgens hem een karikatuur van de werkelijkheid door te spreken van de puinhopen van paars (Fortuyn) en de noodzaak tot wederopbouw (Balkenende).
Fortuyn beschuldigde verschillende media, waaronder de NOS.In april 2002 noemde de voorzitter van de Raad van Werk en Inkomen, voormalig Tweede-Kamerlid voor de PvdA.P.C.M.Jorritsma-Lebbink (VVD de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de fractievoorzitters uit beide Kamers woonden onder anderen de dienst bij.In februari opende Tweede-Kamervoorzitter mevr.Overigens merkte CPB-directeur.Van der Wusten in dit Jaarboek).Op 7 mei werd in Rotterdam een stille tocht gehouden die werd aangevoerd door burgemeester.
Balkenende onderscheidde zich vooral door zijn afwijzing van het gedoogbeleid voor soft drugs.
Toen hij van de studio naar zijn auto liep, werd hij van dichtbij beschoten.


[L_RANDNUM-10-999]